joi, 8 martie 2018

FlixTrain noul tren lowcost

Sunt sigur ca ati auzit de Flixbus, cea mai mare firma de transport cu autocarul din Europa. In ultimii ani concurenta dintre transportatorii rutieri a fost asa de acerba incat se puteau gasi bilete la 1 euro la Megabus, Flixbus sau alta firma de transport de persoane, ceea ce in urma cu 10 de exemplu era de neconceput. Si cum transportul feroviar nu reusea sa tina pasul cu ofertele, iata o veste cu adevarat importanta: aparitia FlixTrain, primul operator lowcost pe cale ferata din Europa.
FlixTrain este o companie lansata de FlixMobility, fondatoarea Flixbus. Trenurile vor debuta in mod oficial pe 24 martie 2018, initial doar in Germania pe rutele Berlin-Sttutgart si Hamburg-Koln, cu opriri in orase intermediare precum Frankfurt, Hannover, Dusseldorf sau Essen printre altele.

Obiectivul FlixTrain este de a avea 28 de statii in Germania pana la sfarsitul anului, de a se extinde si in alte tari din Europa, dar si de a lega intregi regiuni cu ajutorul conexiunii FlixBus/FlixTrain, oferind astefel o alternativa ecologica la transportul rutier. In Italia de exemplu operatorii feroviari TrenItalia si Italo au inceput deja acest proces dar destul de timid, prelungind unele rute de tren de mare viteza cu microbuze proprii astfel conectand in ultimul an multe regiuni care initial nu erau acoperite, dar si cu preturi pe masura.

Biletele FlixTrain pot fi cumparate deja pe site-ul lor de internet, cu preturi incepand de la 9,99 euro. La bordul trenurilor Flix puteti beneficia de WiFi gratuit, gustari sau bauturi racoritoare. In pretul biletului este inclus un bagaj de mana si un bagaj mare. De asemenea se pot transporta inclusiv biciclete, in fiecare vagon existand spatii special destinate, pretul fiind de 9 euro.

Pentru moment trebuie sa ne multumim cu trenurile Flix doar pe teritoriul Germaniei, societatea beneficiind de o derogare din partea Sectorului Feroviar German, functionand pe baza de acorduri cu firmele de transport locale. Sa speram ca si alte tari vor incuraja liberalizarea pietei.

Eu personal am calatorit la bordul autocarelor Flixbus fiind de fiecare data multumit de calitatea serviciilor oferite si a pretului platit si sper ca sa incerc si serviciile FlixTrain cat mai curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu