vineri, 23 februarie 2018

Iasi-Cuneo din 21 iunie cu Ernest Airlines

De vreo doua saptamani au aparut speculatii cu privire la un nou zbor dinspre Piemonte(Italia) spre zona Moldovei (Romania). Cu ocazia Bursei Internationale de Turism care a avut loc anul acesta in luna februarie la Milano, compania aeriana Ernest Airlines, anunta ca de la vara va zbura pe ruta Iasi-Cuneo. Initial nu am vrut sa anunt aceasta stire, tinand cont de faptul ca cei de la Aeroportul Iasi, au anuntat zilele trecute ca nu ar avea un contract semnat cu cei de la Ernest. Dar dupa cateva zile de asteptare astazi au aparut zborurile incarcate pe site-ul companiei https://flyernest.com/it . Pana in acest moment site-ul nu beneficieaza de o versiune in limba romana, dar se poate rezerva comod in italiana sau engleza plata efectuandu-se cu cartea de credit. De asemenea rezervarile se pot efectua si la numarul de telefon +39 02 89730660 sau la agentiile de turism partenere.
In cee ce priveste Ernest Airlines, ei isi propun sa devina principala companie lowcost in Italia si sa deschida in viitor noi rute catre Albania, Ucraina, Romania sau Spania. Biletele se gasesc deja pe site, zborurile fiind operate de doua ori pe saptamana joia si dumineca, iar tarifele incep de la 29 de euro/sens, in acest pret fiind inclus doar un bagaj de mana de maxim 8 kg. Pretul unui bagaj de cala difera in functie de kilograme: maxim 15 kg - 10 euro, maxim 20 kg -15 euro, maxim 25 de kg -  20 euro. Am facut mai multe simulari si in acest moment se gasesc bilete la 77 de euro dus/intors pentru lunile cu trafic intens iulie-august. Trebuie precizat ca biletele la acest pret sunt in numar limitat, vanzarea lor functionand dupa principiul "primul venit/primul servit". Profitand de nesiguranta celor de la Tarom care au inchis rutele Suceava-Torino si Iasi-Torino sau Blue Air cu ruta Iasi-Torino (detalii aici), cei de la Ernest lanseaza in colaborare cu aeroporturile din Iasi si Levaldigi, o ruta care nu a mai fost deservita niciodata in trecut. Blue Air si Wizz Air au mai efectuat zboruri de pe micutul aeroport catre Bucuresti sau Bacau, dar in prezent si-au mutat operatiunile pe aeroportul Torino Caselle.
In ceea ce priveste aeroportul Levaldigi(Cuneo) acesta este un fost aeroport militar aflat la 16 de km de Cuneo si 65 de km de Torino.
Mai jos voi reproduce declaratiile oficiale ale directorului aeroportului si ale directorului companiei aeriene:

"La Romania è un mercato storico per il nostro aeroporto. La richiesta per questa rotta è davvero grande e finalmente grazie ad Ernest Airlines possiamo di nuovo offrire questo servizio ai clienti del nostro bacino d’utenza." ha commentato Anna Milanese, Direttore Generale di Cuneo Levaldigi.

"Cuneo ha una posizione strategica in quanto permette di rispondere alla domanda della numerosa comunità rumena proveniente dalla regione Moldova distribuita nel sud del Piemonte, Liguria e sud-est della Francia." spiega Ilza Xhelo, Chief Commercial Officer di Ernest Airlines.

Sa speram ca zborul va debuta si astfel va exista o concurenta cat mai mare pentru zborurile dintre Italia si Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu